Son 10 yılda anjiyografi ile damar açmada bir çok yöntem ve teknolojik yenilik olmuştur. Bunların en önemlileri tam tıkalı damarların açılması ile ilgilidir. Bu yöntemler tamamen tıkanmış damarın içinden geçilmesini ve burada bir tünel açılmasını sağlayan cihazlardır. Bu yenilikleri ile eskiden açılamayan tam tıkanmaların bir çoğu açılabilir hale gelmiştir.
Teknolojik yenilikler dışında anjiyo yöntemleri de değişmeye başlamıştır. Eğer tıkanıklık bir tek birim yerinden açılamazsa (genellikle anjiyolar kasık ya da kol atardamarından girilerek yapılır) damara uyluk ortasından, diz arkası damarlarından ve hatta ayak bileği damarlarında girilerek açılamayan o damarların açılma şansı olmaktadır. Özellikle ayak bileğinden yapılan anjiyolar dünyada yenidir ve bu sayede açılamayan damarların %80-90'ı açılabilir hale gelmektedir. Merkezimizde tüm bu teknoloji ve yöntemler kullanılabilmektedir.
Tecrübe ile birlikte bu yöntemlerin kullanılması kasık üstü bacak damar tıkanıklığı ve uyluk atardamar tıkanıklığının açılmasında başarı oranlarını %100’e yaklaştırmaktadır. Hala en sorunlu alan diz altı damarlarıdır. Burada da başarı oranları %90-95 düzeyine yükselmiştir.
Ancak ülkemizde normal standart anjiyografi ya da ameliyatla açılabilecek damarlarda dahi hastaya sunulan imkanlar kısıtlıdır.
Ayak bileğinden anjiyo normal yollarla açılamayan bacak damarlarının açılması için kullanılan yeni bir yöntemdir.